Ankh Hangers

Ankh hangers

In deze Ankh hangers heb ik Goud rutiel en Granaat gebruikt.

Betekenis Ankh:

Dit Betekent het Egyptische Woord Ankh

Anch betekent leven of eeuwig leven na de dood in het Egyptische schrift. Het hiëroglief is daarom één van de oudste Geluksbrengers en werd vaak gebruikt als Talisman voor bescherming. Ook houden veel goden, godinnen en farao’s het teken vast op afbeeldingen, om aan te geven dat ze creatieve en kosmische krachten bezitten.

Ankh als Mix van Mannelijke en Vrouwelijke Power

Volgens kenners is het levenskruis een vereniging van twee belangrijke goden uit de Egyptische mythologie, Isis en Osiris. Volgens de verhalen waren deze godin en god getrouwd en verbond hun huwelijk vrouwelijke vruchtbaarheid met het hemelse hiernamaals. In de Ankh zien veel mensen daarom het T-kruis van Osiris met daar bovenop de ovaal van Isis, symbolische verwijzingen naar de samensmelting van hun genitaliën Het symbool is om dezelfde reden populair in de Wicca en andere Neopaganistische stromingen, omdat het staat voor de aanvullende krachten van God en Godin.

Op deze Momenten Biedt de Ankh Betekenis

De Egyptische Ankh heet ook wel de Sleutel van het Leven. Ze zou namelijk toegang verlenen tot het dodenrijk van Osiris of de deur juist stevig dichthouden! Volgens de oude Egyptenaren draagt het kruis bovendien levenskracht die mensen, dieren en planten van zuurstof voorziet. Op oude schilderingen zijn taferelen te zien van goden die een hem onder de neus van een sterveling hielden om die tot leven te wekken. Ook daarom heeft een Ankh teken betekenis bij wezenlijke processen zoals

zwangerschap en geboorte

sterven en rouwen

persoonlijke transformaties of overgangsfases

ziekte en verminderde gezondheid

Overal waar leven versterkt of losgelaten moet worden, heeft het Ankh kruis dus betekenis!

Daarom Draag je een Ankh Symbool als Amulet

Al in het oude Egypte droegen mensen een Ankh Hanger als amulet. Het levenskruis zou namelijk voorspoed brengen, in het bijzonder op de plek waar je hem draagt. Raakt hij je borst, dan zou je Hartchakra extra kracht krijgen. Hangt hij op je keel, dan ondersteunt hij volgens veel mensen creatieve en eerlijke communicatie – net als zijn bekende Egyptische broertje Lapis Lazuli

Werken met een Tweebenige Ankh

Volgens mensen die zich verdiepen in de mythische koninkrijken Atlantis en Lemurië, bestaat er ook een tweebenig kruis. Deze gaat vooraf aan die van het oude Egypte en zou een zeer krachtig instrument voor healing zijn. De lus ervan heeft dan een reinigende of aantrekkende werking, terwijl je met de twee benen energie zou kunnen richten. Vind je het levenskruis interessant, dan zou deze oerversie je dus nog meer mogelijkheden bieden!

(Bron: Spiru)

Werking Goud rutiel:

In elk aspect van het leven overvloed creëren? Goud Rutiel helpt graag. Deze hoog energetische steen maakt het leven makkelijker. Negatieve en echt donkere energie worden verdreven, de geest (gedachten) helder gemaakt, boodschappen van de ziel weer duidelijk en overvloed aangetrokken. Nog niet genoeg? Goud Rutiel versterkt en passant ook nog het contact met het goddelijke, laat boodschappen duidelijker doorkomen en heeft het vermogen om dit voort te laten duren.

Kwarts met Rutiel fantoom

Prachtige eigenschappen maar wat voor steen is het nou precies? Goud Rutiel zijn dunne goudkleurige Rutiel draadjes die in kwarts liggen opgesloten. Dit kan zijn Bergkristal of Rookkwarts. De dunne draadjes zorgen dat de steen tot grote hoogte wordt geenergetiseerd. Omdat kwarts ook als versterker fungeert is de combinatie van beiden stenen enorm. De steen versterkt dan ook elke aanwezige steen enorm.

Nieuwe weg met Goud Rutiel

Het bij je dragen van deze steen kan enorme effecten hebben. Doordat het negativiteit en blokkades weghaalt en tegelijk de verbinding met de ziel en wilskant herstelt gebeurt er nogal wat. De omgeving en eigen gedachten kunnen al snel gaan veranderen. Als mooie ‘bijkomstigheid’ schoont de steen het aura op zodat ok spiritueel de groei die nodig is kan worden aangegaan. Verder maakt de steen creatief en vrolijk.

Mentale problematiek

Goud Rutiel creëert een goed gemoed en is dus zeer behulpzaam bij depressies. Verder krachtig bij; angsten, gegeneraliseerde angststoornis, PTSS, fobieën, zelf haat. Vergeven van de eigen zelf in alle aspecten en ‘levels’? Deze gouden helper staat paraat. Beschermt tegen energie van buitenaf.

Intentie

Enorm sterk ook voor diegenen die graag met intentie bezig zijn. Zet de door jouw gewenste intenties op een rij terwijl de steen gedragen wordt. De steen helpt sowieso om alle intenties naderbij te trekken dit door zijn sterke band met de ziel en de wilskant. Gedachten materialiseren veel sneller met deze steen.

Goud Rutiel Fysiek

Over de steen wordt gezegd dat ze parasieten tegengaat. Verder stimuleert het groei in de cellen en is het behulpzaam bij kapot weefsel, stemband problematiek, schildklier, alvleesklier, nieren, blaas, darmen.

Chakra

Krachtige steen voor alle chakra’s maar vooral het 3e chakra (solar plexus, gevoelswarmte, alvleesklier). Het stimuleert het hoger bewustzijn.

Werking Granaat

Loopt het even niet zoals gewild, weinig energie of zelfs uitzichtloze situaties? Granaat tot the rescue. De prachtige dieprode steen schenkt energie, daadkracht en doorzettingsvermogen. Een steen die op het mentale vlak enorme krachten bezit maar ook bij fysieke genezing ‘power’ tentoonspreid. De oudste vondsten van de steen stammen al vanaf 3500 jaar voor Christus. De oude Egyptenaren zagen de krachtige steen als het bloed van Isis; de godin van de vruchtbaarheid, leven en dood. De steen werd daarom gedragen als krachtige beschermer en voor het verbeteren van gezondheid.

Spiritueel

We hadden het al even over de enorme voordelen op emotioneel, mentaal en fysiek vlak maar ook spiritueel staat deze krachtige steen zijn mannetje. Granaat verscherpt de waarneming, heeft de kracht om diepliggende patronen weg te halen en geeft zelf vertrouwen in de spirituele zelf. Ook heelt de steen het hartchakra op geheel eigen wijze. Taboes, seksuele blokkades en diepliggende hartenpijnen zijn geen match voor deze krachtige steen.

Emotioneel & Fysiek

Zoals al even aangestipt geeft deze power steen energie, daadkracht en doorzettingsvermogen. Maar daarmee zijn we er nog niet. Zelfvertrouwen, vitaliteit, uithoudingsvermogen en pure wilskracht maken deze krachtpatser tot de ideale steen bij burn-outs, stress en lusteloosheid. De steen geeft hoop, moed, optimisme en zin in het leven. Niet gek dat dit een steen was die vroeger veel door rouwende vrouwen werd gedragen. Dit prachtige kristal kan het allemaal bewerkstelligen doordat ook blokkades, beperkende gedachten en overtuigingen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Fysiek

Bloedsomloop, seksuele problematiek, hart, longen, potentie, oververmoeidheid, lusteloosheid

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie)

Heb je vragen over of interesse in een van deze gave Ankh?

Neem dan contact met mij op!

Granaat